Tambiks veidi vasakpoolseid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tambiks veidi vasakpoolseid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Niisiis, härrased, te saate valesti aru. See mis toimub Ungaris ei ole põrgu, need on lihsalt sotsiaalsed reformid Ungari rahva huvides
    http://www.syndikaat.ee/news.php?uID=4858&lang=est
  • Parempopulistist on saanud päris pühak kohe .
  • Tegelikult ma ise ka ei saa aru, miks ma selle vasakpoolsete teemasse panin. Ungari valitsus käitub nii kaootiliselt, et tema "poolsust" on kuidagi raske määrata.
  • Ma jäin seda De Civitatet lugema ja ledisn sellest artiklist http://www.decivitate.ee/?news_id=827 sellise müstilise lõigu:
    "Pankade võime laenata välja raha, mida neil tegelikult ei ole, lõppeks mõistagi niipea, kui laenuvõtjad ei lepiks, et nendele laenatud raha jääb seisma panga kontodele, vaid nõuaksid laenu väljastamist sularahas."

    Eee, tähendab... inimesed laenavad raha selleks, et see pangakontol seisaks? Ja kõvemad mehed teevad pangale tünni ja tassivad raha kartulakotiga koju???
    Millest ma nüüd valesti aru sain?
  • Fractional reserve banking'ut on mulle korduvalt presenteeritud kui UUDIST ja KÕIGI MAAILMA HÄDADE süüd. Te ei kujuta ette mõne omal alal väga tegija, austusväärse ja intelligentse inimese nägu, kui ma ütlen, et ma olen teadlik, et FRB eksisteerib. :-D
  • Ma olen ka ammu mõtelnud, et kas on tõesti raske juba koolis, nii kolmandas klassis, pähe taguda umbes järgmised laused:

    - kui sa paned raha panka, siis selle tehinguga pank võtab sinult selle raha ära ja sul seda enam ei ole
    - pank annab selle vastu sulle lubaduse
    - selle lubaduse sisu on, et pank annab sinu nõudel sulle tagasi raha samas koguses
    - aga see ei ole see sinu raha, see raha on kelleltki teiselt ära võetud raha

  • Mitmed head aastad tagasi olla päriselt ka juhtunud selline lugu kus närvis naisterahvas tuli panka, katkestas tähtajalise hoiuse ja võttis raha sulas välja veendumaks, et tema raha pole mõnele tondile välja laenatud. Olles raha üle lugenud tädi rahunes ja tegi uue tähtajalise hoiuse. Samas kui ta oleks rahatähtede seerianumbreid kontrollinud siis poleks selline koletu pangapoolne raha väljalaenamise skeem läbi läinud. Nii et seltsimehed, ärgem kaotagem valvsust! Kapitalist reo ei maga.
  • Euroliit survestab sookvootidega

    Riigikogu liikme ja endise eurosaadiku Marianne Mikko sõnul ei saa enam jätkuda, et meie meesministrid matavad pea liiva alla, kui jutuks tuleb võrdõiguslikkuse teema - surve Euroopa Liidust on olemas.
    ...//
    Mikko on veendunud, et Põhjala riigid on edukad just tänu kehtestatud kvootidele. "Oodata, kuni aeg asjad paika loksutab ehk loota evolutsioonile, on tore, aga see ei toimi," kõlab Mikko veendumus. "Sookvoodid on vahend millegi saavutamiseks. Vastasel juhul ruulib meie riigis ainult keskealine heteromees. See tähendab, et kohta pole noortel, vanadel ega naistel."


    Euroopa oli aastal 1700 täielik maailma tipp arengult teiste piikondadega võrreldes. Vist tänu sookvootidele. :-P

    Kui Marianne mehele sai, lootsin, et ehk rahuneb maha lõpuks, kuid h*iatki. Friedmanil veab, et mulla all on. Kadestan.

    Kui me ei taha Euroopas sattuda musta nimekirja, peame rohkem naisi kaasama, arvab endine europarlamendi saadik Mikko. Sookvootide teema on Eestis pigem hirmutav, kuigi Euroopa Liidus on juba levinud regulatsioon, et börsiettevõtete nõukogudes peaks 40% olema naisi.

    Sookvootide teema pole mitte hirmutav, vaid lihtsalt p*sk ja ebaõiglane. Ok, riigiasutused tehku mis tahavad, kuid eraettevõtluse kallale minnes... Kas ma mainisin, et kadestan Friedmani mulla all olekut? Muidugi lihtsasti korraldatav asi. :-)

    Riigiasutustest rääkides. Sotsiaalministeerium tegeleb ühiskonna disainimisega. Sotsiaalministeeriumi sooline koosseis kujuneb PERSONALIPOLIITIKA kaudu. Riigikogu koosseis moodustub DEMOKRAATLIKE VALIMISTE teel.

    Soolise võrdõiguslikkuse osakond

    juhataja Liina Kanter

    nõunik Käthlin Sander - naine
    nõunik Kristiina Luht - naine
    peaspetsialist Siiri Ester Aulik - naine
    peaspetsialist Helen Sööl - naine
    koosseisuväline peaspetsialist Grete Kaju - naine
    koosseisuväline peaspetsialist Lee Maripuu - naine
    koosseisuväline projektijuht Pille Ruul - naine

    Eelmine juhataja:

    Kadi Viik - naine

    Eelmine juhataja 1996-2004 (tollal võrdõiguslikkuse büroo):

    Ülle-Marike Papp - naine

    --------------------------------------------------
    On ka olemas teine institutsioon - Soolise võrdõiguslikkuse volinik. On olnud 2 volinikku:

    Mari-Liis Sepper - naine
    Margit Sarv - naine

    Volinikul on 1 abiline:

    nõunik Mall Muidre - naine

    Muidugi pole see ainult Eesti omapära. Näiteks Soome:

    Soome ministeeriumi võrdõiguslikkuse üksuses töötab 12 naist ja ei ühtki meest

    Soome sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse seadusandluse muudatusi ettevalmistavas üksuses on tööl 12 naist ja mitte ühtegi meest.

    Hea teada, et soolise võrdõiguslikkuse tagamises on meil sooline võrdõiguslikkus tagatud. :-P

    Aga ega asi ei puuduta ainult soolist võrdõiguslikkust. Sotsiaalministeerium tegeleb ühiskonna disainimisega. Vaatame muid osakondi.

    --------------------------------------------------
    Tööturu osakond

    Juhataja Nele Gerberson - naine; N = 7, M = 1

    Tööelu arengu osakond

    Juhataja ülesannetes Seili Suder - naine; N = 7, M = 3 VAU!!! Peaaegu pooled!

    Tööpoliitika info ja analüüsi osakond

    juhataja Ene Kaldma - naine; N = 5, M = 0

    Hoolekande osakond

    Juhataja Sirlis Sõmer-Kull - naine; N = 15, M = 1

    Sotsiaalkindlustuse osakond

    Juhataja Merle Malvet - naine; N = 10, M = 0

    Laste ja perede osakond

    Juhataja Anniki Tikerpuu - naine; N = 5, M = 1

    Sotsiaalpoliitika info ja analüüsi osakond

    Juhataja Hede Sinisaar - naine; N = 7, M = 0

    MINU KOMMENTAAR: Kohe kindlasti ei mõjuta analüüside tulemusi ja suundi või kasvõi lähenemist see, et osakond koosneb 100% naistest. Hõmm, kas see mõjutab kuidagi ka seda, et pidevalt laiatarbemeediast saab lugeda-kuulda eesti naiste raskest elust ja kuidas neid igal sammul diskrimineeritakse ja kuidas patriarhaalsetel meestel on elu lill?

    Tervisevaldkond

    Terviseala asekantsler Ivi Normet - naine; N = 3, M = 0

    Ah, ma rohkem ei viitsi. Seda veel, et Tervishoiuosakonda juhib naine, Rahvatervise osakonda naine, Terviseinfo ja analüüsi osakonda naine ja Ravimiosakonda naine.

    Sotsiaalministeeriumis teevad tervisepoliitikat:

    37 naist
    3 meest

    Väike protsentarvutus annab teada, et meie tervisepoliitikaga tegelejatest on 92,5% naised.

    MINU KOMMENTAAR: Ei tea, kas naised saunas rääkisid õiget juttu, et enamus tervisekindlustuse rahast tuleb meestelt ja riik kulutab naiste tervise peale 2x rohkem raha? Ah, kui ikka 92,5% on tervisevaldkond naiste käes, ju siis on õigesti juhitud (nagu ka sooline võrdõiguslikkus)! Aaa, aga kas "naised saunas rääkisid" jutt on õige, et mehed surevad eesnäärmevähi tõttu rohkem kui naised rinnavähki? Kas keegi on näinud eesnäärmevähi kampaaniaid? Rinnavähile pööratakse küll tähelepanu. Aga noh, naiste elu ongi väärtuslikum ka ju feminiseerunud ühiskonnas. Mehed töötavad rohkem eluohtlikel aladel ja töösurmasid on meestel tunduvalt rohkem, kui aga meessool on (osaliselt selle tõttu) palk kõrgem, siis on DISKRIMINEERIMINE! Minu teada see klassikaline palgalõhe vigin meedias ja muude riikidega võrdlemine on Eurostati metoodikaga ja seal lüüakse kõik ametid suvaliselt kokku. Muuseas, USA näitel - kui arvestada KÕIKI külgi ja SAMA ametikohta, siis palgalõhe puudub. Naised said vist isegi imenatuke rohkem. Kui aga arvestada feministliku metoodika ja Tambovi konstandiga, siis jäävadki naised alati rõhutuks ja feministidel tegevust ebaõiglusega võitlemiseks maailma lõpuni.

    Haha, UK feministlikust metoodikast vägistamise leviku väljaselgitamiseks. Küsimus oli sõnastatud umbes selliselt: "Kas olete olnud mehega vahekorras, kui teil tegelikult polnud selleks soovi?" Nojah, feministid said tulemuseks, et UK-s on iga kolmas naine on vägistamise ohver. Ja nüüd käsi püsti nendel meeslugejatel, kes on naise pealekäimisel selle va nahistamise ette võtnud, kuigi tegelikult polnud endal tahtmist/pea valutas või mis iganes? Võtke siis teatavaks, et te olete vägistamise ohver. :))

    Ei tea kui palju kisa naised tõstaks, kui vahetada sood ära. Eesti mehe eluiga Euroopa kehvemaid, vahe naistega suuremaid. Mehed maksavad rohkem riigile raha tervise jaoks, naised kulutavad seda tunduvalt rohkem. Ja tervisepoliitikat teevad 92,5% ulatuses naised. :-P Võrdõiguslane Mikko, ae!

    MIDA SIIS KOKKUVÕTTEKS?

    Eks ikka klassikat, et kui naistel on midagi sitasti, siis on selles mehed süüdi ja kui meestel, siis nad ise süüdi. Nagu näiteks leidsid ameerika feministid, et kui naisi oli kõrgkoolides vähem kui mehi, on tegemist on diskrimineerimisega. Nüüd on USA-s mehi kõrgkoolides vähem, kuid diskrimineerimist pole. Tüdrukud käivad usinasti koolis ja õpivad women's studies (a.k.a feminist studies). St seda, et kuidas patriarhaalsed jobud naisi diskrimineerivad ja kui kehvas ja rõhutud olukorras on ameerika naised ja kui palju tööd tuleb veel teha, et meestest normaalsed inimesed saaks.

    Eestis vist lõpetab kõrgharidusega iga 100 mehe kohta 230 naist. Peast võtsin, kuid midagi sellist oli. Peab ka seda silmas pidama, et noori mehi on naistest rohkem nii USA-s kui Eestis, seega võrdne oleks siis, kui kõrgharidusega mehi oleks rohkem kui naisi (vähemalt noorte arvestuses). :-P.

    Feminismist rääkides - millegipärast arvavad suvalised naised, et kuna neil on emakas, siis teavad nad, mida feminism tähendab, mis on feminismi olemus ja REAALSED lähenemised. Feminism, see on võrdsus! See on lihtsalt, et naiste õigused oleks tagatud ja meestel poleks privileege oma soo tõttu ja muu selline tavaline pläma. Ma olen isiklikult nii mõndagi raamatut lugenud feminismi ja ka meesõigusluse kohta, seega ma ei tahaks nõustuda naistega, kes hakkavad seletama feminismi olemuse teemal ja peavad ennast pädevaks ainult seetõttu, et neil on emakas. Põhiline on midagi sellist, et "nojah, MÕNI feminist on ära keeranud ja ebaõiglane, kuid feminism pole üldse see; feminism, see on võrdõiguslikkus, mitte naiste eelistamine ja meestele käki keeramine. Minu kui patriarhaalse koopamehe arvamus on muidugi kõver, kuna mull on till püksis ja soontes eesti matsiveri, kuid vastaks Christina Hoff Sommers'i sõnadega: "Tänapäeval on radikaalid feminismi kaaperdanud." Nagu nimest tähele panite on ta naine, lisaks sellele pikaaegne feminist ja õppejõud.

    Üleüldse, igasuguse jutu võrdõiguslikkusest võiks Eesti ühiskonnas ära lõpetada seniks kuni meil kehtib kohustuslik ajateenistus meestele. Tüüpvastus, et naised ju sünnitavad - see ei päde! Sünnitamine on naiste vabatahtlik valik, ajateenistus riigi poolt pandud kohustus ühele soole. Mida Mikko arvaks sellisest asjast, kui:

    Naistele on kohustuslik 8 kuud õpinguid teemal "toidu valmistamine, laste eest hoolitsemine ja peenem näputöö". Väljaõpe toimub traataia sees. 8 kuu jooksul on ette nähtud üks kord puhkust, ülejäänud aja peab traataia sees vahtima. Võib lasta nädalavahetuseks mõnikord koju, kuid sellise vastutuleku andmine pole ülemusele kohustuslik. Kui naine ei lähe sellisesse naiste õppekeskusesse vabatahtlikult, siis hakkab karistuseks saama suuri rahatrahve. Samuti on kõrvalehoidmine karistatav vanglaga. Naine istub vanglas oma aja ära kõrvalehoidmise eest ja siis läheb traataia sees olevasse õppekeskusesse oma (naiste) kohustust kandma. Hea küll, seda ei hakka me naistelt nõudma, et nad peavad allkirjaga vannet andma, kus nad lubavad riigi eest ohverdada oma elu ja vastasel korral seadus karmilt karistagu. Aga nii võiks ikka olla, et neile iga päev tuletataks meelde, kui mõttetud jobud nad on. Vastu midagi ei saa öelda, reanaise asi on suu kinni pidada ja selline organisatsioon ei kannata mingeid isemõtlejaid. Kobina eest võiks karistuseks näiteks 1m salli kududa. Parandan, see pole karistus, vaid näppude ja oskuste treenimine ja lihvimine. :-) Muidugi muud klassikalised asjad, et naised liiguvad ainult rivis, "parem, parem", "rühmalaulu alga!" jne. Või klassikaline "möla maha!" Ning ma ei näe ka põhjust, miks naisterahvad ei võiks kirjutada 1 500 sõnalisi kirjandeid teemal "vihmaussi suguelu kuivaperioodil". :-)

    Minul isiklikult on ajateenistus meie kaitseväes läbitud ammu-ammu. Ülemuste hinnangul olin pädev sõdur, seega pole vajalik tüüpmöga "memmekas, kõrvalehoidja, pole tõeline mees" jne. Seda veel ka, et nii palju kui mina olen tüdrukuid ajateenistuses näinud, siis on neil alati lihtsam olnud. Füüsiliselt neilt ei nõuta sama taset, vaimselt neid ei peedistata jne. Naised ju noh! :) Nad on läinud ajateenistusse vabatahtlikult ja neil on alati võimalus ära jalutada. Meessoost isikul, kes on aga vastu tema tahtmist vägisi ajateenistusse võetud, tema asi on lõuad pidada, metsas edasi roomata ja "valang, valang!" karjuda. Seda ka veel, et veel eelmisel aastal käis süsteem, kus tüdrukud on ajateenistuses nagu tööl, kuna juriidiliselt meil ju ajateenistust naissoole ei ole. See tähendab seda, et naissoost "ajateenija" sai kuu aja eest kordades rohkem raha kui meesoost isik kompensatsiooni.

    Marianne, sulle peaks siit kirjatükist vist ideid leiduma, kuidas võrdõiguslikkust paremini tagada või vähemalt peaks kitsaskohti näitama. Ok, tegelt me ju kõik teame, mida tähendab võrdõiguslikkus feministide silmade läbi. Headest asjadest peavad naised täpselt sama palju osa saama kui mehed, vastasel juhul on diskrimineerimine. Kui aga naised on eelisseisundis, siis on OK, pole probleemi ja diskrimineerimist. Kuidas see feministide raudvarra kuuluv ütlemine oli? Ei ma ei pea silmas seda, et "naine vajab meest nagu kala jalgratast!" Aa, "naised suudavad kõike vähemalt sama hästi kui mehed VÕI paremini!" Seega võibki teha sellise loogilise järelduse, et kui naised on mingis kohas kehvemas seisus, siis on tegemist diskrimineerimisega, kuna kui keegi on sünni poolest vähemvõimekam sugu, siis on need mehed.

    Käesoleva teemaga läheb see nii palju kokku, et vasakpoolsus ja feminism on alati käsikäes käinud. Võib küll vastu väita, et Eestit on juhtinud pikalt parempoolsed erakonnad, kuid sellele vastaks nii, et Eesti lohiseb lääne tõmbetuules. No ja meil on ühiskond ajalooliselt natuke vasakpoolsust ka saanud, seltsimehed. Hmm, seltsinaine Mikko - ei kõla ju üldse pahasti?! :-P

    Sotsidel on nii ilus hümn. Igal õhtul kuulan voodis enne magama jäämist.

    http://www.youtube.com/watch?v=Zk69e1Vcmvg
  • Väga hea kokkuvõte :).
    Eks need naised on ikka meeste peale tigedad, et me püsti pissida saame ja nii see jääbki.
  • Vigade parandus:

    "kuna mull (loe: mul) on till püksis"

    Postituse muutmise aja magasin maha ja liiga karjuvalt riivab silma. Mull-mull, seebimull.
  • Lahe lugemine hommikuse kohvi kõrvale. Thanks estudioso.
  • Eestis on täiesti puudu selline mõnus keel põses asju kommenteeriv ajaleht. Justnimelt midagi sellist, nagu estudioso üllitas. Õhtulehte ei saa käes hoida, pärast on käed pruunid ja haisevad, mujal aga üritavad ma-olen-ajakirjanik-tean-kõike noorukid süva ajakirjandust teha, mis vahel õnnestub, suuremalt jaolt aga mitte.
    Selliste mikkosuguste tegelastega ei olegi midagi muud teha, kui hea huumoritunnetusega inimesel lasta asjast üle käia. Kes saab aru, see saab, ega seal midagi süavamat analüüsida polegi.
  • Estudioso, oma selle artikli peaksid kusagile avalikku veebi üles panema, kus see laiemat kõlapinda tekitaks.
    Delfi "Rahva Hääl" näiteks.
    Siin foorumis käib võibolla ainult mõni uuriv ajakirjanik vahel luuret tegemas, umbes et "mida need ätid ägisevad".
  • Väga hea.

    Hmm, a huvitav kas sellega et tervishoius töötavad enamasti ainult naised on ka seotud kuidagi see, et naiste eluiga on keskmiselt 10 aastat pikem ?
  • Mikko on veendunud, et Põhjala riigid on edukad just tänu kehtestatud kvootidele.

    Ausalt öeldes käib see väide närvidele, võiks oma veendumust ka kuidagi põhjendada või kui ei pea põhjendama, siis saaks teha ka teisi sarnaseid uurimusi/väiteid:

    Kuidas on naistele valimisõiguse andmine mõjutanud riigi majanduslikku edukust?
    Valin "juhuslikult" mõned riigid, kus naised said varakult valimisõiguse ja mõned, kus alles hiljuti:

    Riik Aastal valimisõigus GDP per capita
    Moldova / 1918 / 2021$
    Armenia / 1919 / 3048$
    Albania / 1920 / 4131$
    Burma / 1922 / 804$
    Switzerland / 1971 / 84983$
    Liechtenstein / 1984 / 134915$
    Qatar / 1997 / 97967$
    United Arab Emirates / 2006 / 66625$
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita
    http://en.wikipedia.org/wiki/Women%27s_right_to_vote

    Tuleb vist hakata "tõde" kuulutama?
  • Mikko südamest vihkab naisi. Muidu ta sellist karuteenet ei teeks neile. Mõni tõsine isane hakkab praegu naistele põhimõtteliselt ära tegema.
  • Stealth
    Siin foorumis käib võibolla ainult mõni uuriv ajakirjanik vahel luuret tegemas, umbes et "mida need ätid ägisevad".

    Siin foorumis on üldse halb seltskond. Tõenäoliselt just sellised tegelased, kellest räägib Mikko: “Sookvoodid on vahend millegi saavutamiseks. Vastasel juhul ruulib meie riigis ainult keskealine heteromees. See tähendab, et kohta pole noortel, vanadel ega naistel.”

    Aga et sellel teemal ajakirjanduses kirjutada - ma arvan, et see ei muuda reaalselt midagi. Ei viitsigi pikalt seletada, et miks ma nii arvan, kuid nii see arvatavasti on. Võtame seda siis lihtsalt toreda lugemisena ja kõik. Kahju öelda, kuid minu arvates on mehed selle sõja kaotanud ja pärast kaklust rusikatega ei vehita. :) No omavahel võib natuke kiruda.

    Kuid ajakirjandusega seoses jooksis mul siin vahepeal veel üks uitmõte peast läbi. Ei tea miks - ehk seetõttu, et postimees.ee on oma naistelehe põhilehega sidunud ja näitab naistelehe artikleid - kuid pidevalt jääb meedias silma hala teemal, kuidas naistel on probleem mehe leidmisega pere loomiseks. Seda võiks kasutada õpiku (või foorumi) näitena, kuidas on võimalik demagoogitseda ja pooltõdesid esitada ja kuidas mingi teema läheb lõpuks korrutades masside teadvusesse "üldtuntud asjana".

    1) Eestis mehi ju palju vähem, mis neil viga naise leidmisel pere loomiseks.

    Kuni 35 aastani on Eestis tegelikult mehi rohkem. USA-s on see 37 aastani, seega vahe ainult 2 aastat. (Tõe huvides mainin siiski ära, et näiteks Rootsis tuleb tasakaalupunkt alles 60 aastaselt (Hm, kas see seletab, miks Rootsis on geikultuur au sees? :-D )) Ütleks, et parim iga ongi kuni 35. eluaastani kaaslase leidmiseks ja pere loomiseks. Naised saavad oma parima ea veeta defitsiidis olles, nõudlus on nende peale suurem kui meeste. Osad mehed on üleliigsed. Mehed saavad defitsiidiks olemist nautida kõrgemas eas, kuid siis potents väheneb juba mühinal (selles osas algab allakäimine mingi 25 aastaselt juba). Eestis saab meeste ärakukkumine põhilise hoo sisse keskeas ja tervise tõttu (hästi kõlab aga põhjendusena, kuidas meie noored mehed sõidavad massiliselt ennast bemmiga surnuks ja upuvad purjus peaga ära (mehed on jobud, nagu ikka), nuuks). Pensionäride vanusegrupis valitseb tõesti meestepõud. Meil aga kurdavad meestepõua üle noored naised. Kuigi mehi on just nende vanuses rohkem + peale selle konkureerivad noorte naiste peale ka natuke vanemad ja positsioonikamad mehed. Seegi tõmbab noortel meestel võimalusi vähemaks. Jumal teab aga seda, palju noori naisi on välimsmaa mehe võtnud. Tasakaalustamiseks eesti mehed välismaa naisi samas koguses ei võta. Liiga vaene ühiskond veel tailannade impordi jaoks. Rahvaloendus annab ehk selgema pildi. Igatahes on väide, et "Eestis ju naisi palju rohkem!" pooltõde. See klassikaline 100 000 naist rohkem on tuleb kesk- ja eriti kõrgeealiste vanusegrupist.

    2) Eestis on kõrgharidusega naisi palju rohkem ja naistel probleem, et ei leia sobilikku meest. Valik kesine. Vaesed naised!

    Siia ma tahtsingi jõuda. See hädaldamine on minu arvates ajakirjanduses päris massiline. Näide naiselikust virisemisest ja paralleele võite tõmmata feministide lähenemisega, kus teine (mees)pool vaikitakse lihtsalt maha. See on ka näide, kuidas feminiseerunud ühiskonnas on naiste probleemid tähtsamad kui meeste. Arutleme natuke.

    Mehi on, aga paljud pole piisavalt kõlbulikud meie noortele kõrgharitud daamidele. Seega on pigem naine otsustaja pool, et kas tal oleks mees ja suhe või mitte. Tal oleks võimalus "kehvemat sorti" mees saada, kuid ta otsustab pigem ilma meheta olla. Aga teine pool? Need, kes on ärapõlatud seisus? Põhiharidusega laomehed näiteks. :) Nemad ei ole valija pool. Isegi kui ta tahaks selle siresäärse juristiga liini ajada, jääb see tegemata, kuna ta pole noore daami silmis piisavalt ambitsioonikas, haritud, materiaalselt kindlustatud, samal intellektuaalsel tasemel vms.

    Paari moodustamiseks:

    • Kõrgharidusega naine - tal on võimalus valida, kas on sellise mehega nõus ja siis tal oleks kaaslane või on üksi. Temast oleneb paari moodustamine.
    • Luuserist mees - tal pole valikuvõimalust, tema on ärapõlatu seisuses, temast ei olene.

    Ja nüüd küsimus, et kellele peaks kaasa tundma? Kellel on probleem? Miks on kõrgharitud noorte daamide probleem kaaslase leidmisega kuidagi rohkem ajalehepinda väärt kui meeste oma? Naistel on suurem õigus inimlikule lähedusele, pereõnnele, regulaarsele seksile jne? Võrdluses kasutatud naisel on lihtsam oma vallalisusestaatus ära kaotada.

    Ok, teatud vanuses tekib muidugi selline räme meestepõud, et ka luuserid hakkavad paremini peale minema naistele.

    Mõned aastad tagasi oli rahvastiku kohta käivas ajaleheartiklis ainult üks kuiv lause, mis oli umbes selline:

    "Maapiirkondades elab kuni 35. eluaastani iga 3 mehe kohta 2 naist."

    See fakt igatahes kellelegi silma ei hakanud või kui hakkas, ei peetud seda arutlemise vääriliseks. Et igale kolmandale noorele maal elavale mehele juba lihtsalt füüsilisel kujul ei leidu eakaaslasest naist, see pole oluline. Pole väärt, et ühte artiklitki kirjutada. Treitakse aga juurde kuivalt artikleid, kus on probleemiks, et meie haritud noorte daamide jaoks pole mehed piisavalt kvaliteetsed. Nuuks.

    Ma kunagi tegin lausa Delfi Date tutvumisportaali peal statistikat. Tahtsin kinnitust saada oma teooriale, et häda ajab härja kaevu, st vallalise ja suhtest huvitatud inimese tutvumisportaali. Otsingus kasutasin ainult inimesi, kes olid määrandu otsitava suhte tüübiks "püsisuhe". Sea olid mingid valikud veel a la "lühiajaline suhe", "seiklus", "armuke", "kirjasõprus". Seda selleks, et välja filtreerida ke**i otsivad mehed.

    Tulemus oli umbes selline, 25 a vanuses on massiline noorte meeste ülekaal, 30 ikka suhet otsivate meeste ülekaal, 45 vist oli see maagiline number, kus tasakaal tekkis. 45+ vanus on aga see vanus, kus naistel on kaaslase leidmisega raskemad lood ja siis pöördutakse meestega võrreldes rohkem tutvumisportaali kaaslast leidma. Seega ütleks, et vallalisi püsisuhet soovivaid inimesi on rohkem noorte meeste hulgas ja naistel vanuses 45+.

    Et eesti noorte naiste hulgast lähevad paljud välismaale ja välismaa meestele, see on silma hakanud ka João ­Lopes Marques'ile. Muidu ma temast midagi eriti ei pea, kuid ka mina arvan, et meil võib siin veel tulla selline väike sotsiaalne katastroof lausa noorte naiste välismaa mehele minemise tõttu. Kaks lõiku artiklist:

    "Eeldades, et eelpool kirjutatu vastab tõele, toob säärane terav demograafiline nähtus tulevikus kaasa vältimatuid tagajärgi."
    ...
    Lisaks sellele, kui Eestis jääb naisi väheks, võib eesti ühiskonnas tulevikus tekkida ka uus mentaliteet. Kõige tõenäolisemad stsenaariumid? Teades küll, et ühiskonnad on pisut ettearvamatud: a) homo balticus muutub vähem ülbeks ja teeb üht-teist, et parimaid eesti naisi siia jääma veenda; b) homo balticus muutub paindlikumaks ja hakkab maailma vallutama oma partnerite kaudu; c) Eesti meeste matšolikkus suureneb veelgi, sest homo balticus usub, et nende naised ei ole oma rahvuslikke kohuseid täitnud.

    (Käesoleva teksti kirjutajal on peaaegu pooled naissoost noored sugulased välismaa mehega ja Eestist kadunud.)
  • Naised, nasiteks, aga vaadake kui vähe (üldse mitte) on meie ettevõtete juhtkonnas ja nõukogudes teismelisi. Ometi on just teismelistel tõsine probleem feimi, respekti ja sulliga. Tagumine aeg on kehtestada kvoodid -- igasse nüukogusse vähemalt üks pubekas. Kaua see noorte diskrimineerimine kestab???
  • Kui naine on oma staatuse, elu, tööga jms. eluks vajaminevaga rahul, siis ta vaevalt et hakkab lärmi lööma mingisuguse diskrimineerimise vms. teemal. Mikko peaks selle koha pealt täiesti vait olema, kuna tema eluolu, sissetulek jne. jne. on võrreldes enamus eestlannadega kordades parem.
    Tädil on vist mingi patoloogiline "rindeõe" sündroom kallal, mis sunnib teda peavoolumeedias pidevalt mingit naisõiguslast mängima.
    See svenssonist professor tal(või kesiganes see tüüp ka polnud) peaks Mikko-tädiga ükskord maha istuma ja talle need maailma ja majanduse asjad selgeks rääkima.

    Selle "kajakakisa" suhtes, mida meedias ja kusagil seltskondades osad naisterahvad usinasti propageerivad (sooline võrdõiguslikkus jms. blablabla), hakkab tahes-tahtmata tekkima muigamaajav mulje, et paljud naised on sellised, nagu nad praegu on, ka ilmselt seetõttu, et kõrgkoolist saadud diplom pole garanteerinud alateadliku soovmõtlemise põhjal eeldatavat töökohta ning palka. Rabele palju tahad, ikka ei saavuta vajalikku finantstaset nagu meestel on või et "saaks hästi ja/või normaalselt ära elada".

    Maineka nimega haridusasutus või prestiižsse nimega eriala on varajases nooruses enesehinnangu kosmosesse lennutanud ja siis arvatakse end olevat see maailma A ja O. Ega see võib muidugi pimedat viha tekitada, kui ükskord avastatakse, et reaalsus on hoopis midagi muud ja oi mis üllatust- on teisigi naisi, kes näevad sama ilusad/kenad/saledad välja või veel etemadki, kellel on samuti kõrghariduse paber taskus ja samamoodi soov ennast mingil "rasket raha tooval erialal" teostada. Ning keda on pealekauba kümneid, sadu, tuhandeid ja neid tuleb muudkui peale.
    Ja selline asi on nüüd küll ennekuulmatu, et üks kesk- või keskeriharidusega meesterahvas võiks mõne kõrghariduse omandanud naisterahva vastu loomulikku huvi tunda.
    Kus see häbi ots ! See on ju lati allapoole laskmine ja naisterahva enesehinnang saab ju kannatada.

    Samas, minu arust on viimased 20 aastat maailm kõikide kaela kandvate eestlannade jaoks lahti ja kellel naiste hulgast ikka meeleheitlik soov oma elujärge parandada ning raha (võimalikult kiirelt, vähese vaevaga ja suurtes kogustes) teenimine on elu peamine mõte, siis on ju igasuguseid variante, kui endal rahakott tühi või siis teisipidi, rikkad, "riistaga rahakotid" defitsiitseks muutuvad.
    Üks näiteks on selline: http://en.wikipedia.org/wiki/Pornographic_actress
    Kogu süsteem on must-valgel lahti seletatud.
  • Offf
    Naised, nasiteks, aga vaadake kui vähe (üldse mitte) on meie ettevõtete juhtkonnas ja nõukogudes teismelisi. Ometi on just teismelistel tõsine probleem feimi, respekti ja sulliga. Tagumine aeg on kehtestada kvoodid -- igasse nüukogusse vähemalt üks pubekas. Kaua see noorte diskrimineerimine kestab???

    Eestis on tavaks, et noored on poliitikas. Hauduvad inkubaatoris broileriteks. Eile just michal the orav tuli lagedale ettepanekuga, et peaks ikkagi 16 aastastele võimaluse andma endasuguseid valida.
  • Nojah, ettevõtte juhtimine on ju keeruline... ja valed otsused võivad viia pankrotini. Riigi juhtimine on lihtne -- orjad teevad mis kästakse. Ja kui puusse paned, eks siis võtad riigikassast kulbiga juurde v. tõstad maksu. Bro!
  • Ühiskonnas on täiesti esindamata selline huvigrupp nagu ASOTSIAALID.
    Miks ei ole Riigikogus ühtegi ASOTSIAALI? Või miks nad ei ole esindatud juhatustes ja nõukogudes?
  • Karm küll. 16 aastane võib juba 2 aastast seksida nii palju kui tahab, aga lubada valima on issanda patt.
  • Hakkab peale. Veel karmim, lausa s..ks karm on, et 16 aastane võib juba 2 aastast seksida nii palju kui tahab, aga lubada valida teda Eesti Presinendiks on issanda patt. See on nii karm, et ajab lausa jooma kohe. Pe..se see banaanivabariik!
  • opex

    Eestis on tavaks, et noored on poliitikas. Hauduvad inkubaatoris broileriteks. Eile just michal the orav tuli lagedale ettepanekuga, et peaks ikkagi 16 aastastele võimaluse andma endasuguseid valida.


    Tuleks ka alkoholiostmise vanuse alammäära 16 aastani langetada. Mis valimised need ilma pudelita on.
  • ei tea kuidas sookvootide kehtestamise järel nende samasooliste abielude lubamisega on? ... kui ikka kvoot ütleb, et 50% naisi ja 50% mehi, siis ei saa ju 2 meest või 2 naist suhtes olla?

    :)
  • http://arvamus.postimees.ee/756746/siiri-oviir-vajame-maksureformi/

    Hea mõte, tallinna börsil toimub ju mitusada tehingut päevas (parematel päevadel), nende maksustamisega saaksimegi rikkaks.

    Samuti ajavad kohalikud pangad kindlasti uhket derivatiivi-äri - kust mujalt need kasumid tulevad :-)
  • Pole 100% kindel loo paikapidavuses, kuid kuulsin umbes sellist asja: eurosotside peas keerlevad mõtted kehtestada astmeline käibemaks - mida kallim kaup, seda kõrgem käibemaks. Samal ajal kehtib eurosaadikutele mõeldud poes vastupidine käibemaks - mida kallim kaup, seda väiksem KM.
  • Oo, ma ütleks, et parimate hrustševi-brežnevi tavade vaimus... Ura!
  • SideKick
    Pole 100% kindel loo paikapidavuses, kuid kuulsin umbes sellist asja: eurosotside peas keerlevad mõtted kehtestada astmeline käibemaks - mida kallim kaup, seda kõrgem käibemaks. Samal ajal kehtib eurosaadikutele mõeldud poes vastupidine käibemaks - mida kallim kaup, seda väiksem KM.
    Et siis on oodata poodi müügile 200-milliliitriseid piimapakke, makarone ja riisiteri hakatakse ühekaupa müüma ning iga leivaviil pakitakse poetöötaja poolt eraldi toidukilesse ära.
  • Õige jah pole igasugustel kehvikutel vaja luksuskaupa ja korralikke asju osta.
  • Loll küsimus ilmselt, aga - kas eurosaadikutel on tõesti omaette poed??
    Tänapäeva Euroopas ei paneks mitte miski imestama. Mitte keegi ei suuda ühiskonna laguprodukte (nagu Mikko) ükshaaval üle nuusutada.
  • Noh, n6uka ajal "vastutavatel seltsimeestel" oli. Miks ei v6iks eurosaadikutel olla.
  • Mingit eurosaadikutele mõeldud poodi pole olemas, tõenäoliselt linnalegend.
  • See euroametnikkudele mõeldud pood tegutses Economat kaubamärgi all. Kuskil 2001, kui asi päevavalgele tuli, pandi pood vaikselt kinni.
  • graafikud on küll suht masendavad.
  • Ühesõnaga haridus ja intmeste intellekt on alla käinud, sest ainuke variant kuidas saada top 1 % hulka on siiski omades Brainpowerit.

  • Tin
    Ühesõnaga haridus ja intmeste intellekt on alla käinud, sest ainuke variant kuidas saada top 1 % hulka on siiski omades Brainpowerit.



    vaidleks küll vastu. vaadates usa CEO-de palgakasvu ja vaadates kuidas nende juhitud ettevõtted lollusi teevad ja riigi karkude najal püsti seisavad, siis brainpowerist on küll asi kaugel. hea näide on usa autotööstus, mitu milli GM-i CEO palk oligi?
  • PeaLiK
    See euroametnikkudele mõeldud pood tegutses Economat kaubamärgi all. Kuskil 2001, kui asi päevavalgele tuli, pandi pood vaikselt kinni.


    Veel 2007 käisin Brüsselis sellises poekeses mis mõeldud ainult euroametnikele ja hinnad ikka hoopis teised kui päris poes. Vähemalt sama aastani said ametnikud ka uue auto salongist ostmisel hinnakirjast ca. 50% alla (kogus oli küll piiratud ühe masinaga X aasta kohta), uuema infoga pole kursis
  • Veel 2007 käisin Brüsselis sellises poekeses mis mõeldud ainult euroametnikele ja hinnad ikka hoopis teised kui päris poes. Vähemalt sama aastani said ametnikud ka uue auto salongist ostmisel hinnakirjast ca. 50% alla (kogus oli küll piiratud ühe masinaga X aasta kohta), uuema infoga pole kursis


    Mingi ajani oli ühe Komisjoni maja keldris supermarket. Tavaline kohalik supermarket, Delhaize, mida on igal pool, lihtsalt see oli ennast mingil põhjusel Komisjoni majja sättinud. Kui majja said sisse (näiteks külalisena), siis said ka poes osta, töötõendit ei küsitud. Hinnad olid samad mis mujal, mingit maksusoodustust polnud. Tänaseks päevaks kinni pandud (minu meelest küll enne 2007, aga ei anna pead), kuna ei tasunud ära. Seal oli hea shopata, pood oli tühi alati ja kassajärjekordi polnud. Samas oli pood väike ja kaupa vähem kui sama poe suuremas analoogis linna peal.
    Allahindlus autodele kehtib kuna ametnikud on võrdsustatud diplomaatidega esimesel paaril aastal. See tähendab, et saab diplomnaadisoodustust, mida paljud autofirmad pakuvad (et nende margil oleks CD number käljes, ju siis prestiizne) ning paaril esimesel aastal käibemaksuvabastust. See soodustus oli seotud sellega, et tagada võrdsed tingimused EL Komisjoni/Parlamendi ja liikmesriikide diplomaatide vahel, kes EL Nõukogus toimetavad. Diplomaadisoodustused kehtivad igal pool, s.h. Eestis. Vanasti ma tean isegi olid mingid juhused, kus mingid Eesti saatkondade autojuhid käibekavaba ja dipsoodustusega saadud autodega midagi susserdasid, aga see "äri" pandi kinni suht kiiresti ja piirati lähetuse jooksul ostetavate autode hulk 1 või kahega.
    Aga mingit euroametnike eripoodi kus oleks diferentseeritud käibemaks vms. ei eksisteeri.
  • Rein Sikk, vanemtoimetaja Eesti Päevaleht:

    Eesti on peagi vaimus küps, et hooliv sotsiaaldemokraatia võiks kõike lubava riikliku ülbuse asemele tulla. Aga paraku pole praegused Toompea sotsiaaldemokraadid selleks valmis, et peagi maas vedelev võim üles korjata. Vähemasti pole nad oma tegudes minu jaoks sellise sotsiaalse hoolivuse ja vastutuse kandjateks, millest on veenvalt rääkinud mu õpetaja Marju Lauristin.


    Oh õudust, ajalugu kordub. Sellist imalat iba on on saanud lugeda ka teistest teostest, aga õpetaja Lauristini asemel on olnud Lenin.
  • Kulus ainult paarkümmend aastat, et unustada BETTER DEAD THAN RED. Häbi, seltsimees Sikk, häbi!
  • artiklis on ka parem osa :)

    Mis siis sotsidel viga on? Olen maal palju ringi liikudes korduvalt kuulnud ja ka ise mõelnud: sotsid on nakatatud samast tõvest, mis painab teisigi tipp-poliitikuid. Toompea sotsiaaldemokraatidele on kasuahnus paraku sama omane kui teistele seal tegutsejaile. Mil muul kombel mõista seda, kui õiglusest rääkijad võtsid rahumeeli vastu parlamendi õigustamatu palgatõusu. See on üks levinumaid etteheiteid. 246 eurot – kellele peenraha, kellele ellujäämise küsimus.
    Ja vähe veel – üks sotsiaaldemokraatlikest esileedidest püüdis lisaks rehapappi teha, oma puhkust tööajaks vormistada. Meenutan ka teist hiilgavate õigluskõnedega tihti üles astuvat esileedit, keda Brüsseli palgal olles jätsid läbi aastate külmaks koolikaaslaste palved toetada solidaarselt üht heategevusaktsiooni
  • No sookvoodi-tädil oli Vuitton'i vaja osta. Mis paganama heategevus?
  • Mitte Rein Sikk vaid Karl Robert Jakobson Sakala esimeses esilehe artiklis. Mitte midagi pole vahepeal muutunund.

    Rein Sikk on muidu maalt ja hobesega?
  • Postimehe intervjuu, kust leiab femisotside (või feminazide - heal lapsel mitu nime) klassikat (kuigi ta ise pole sotsiaaldemokraat):

    Soome eurosaadik: teoreetilised võimalused ei taga naistele võrdsust
    Nüüd on meil selline strukturaalne probleem, et kui sa hoolitsed autode eest, siis makstakse sulle paremini kui siis, kui sa hoolitsed inimeste – laste või haigete – eest. Selleks on vaja töökohustuste hinnangut. Sest vastasel juhul võiksid sa öelda, et kõigil meessoost ja naissoost medõdedel on võrdsed palgad ning meessoost ja naissoost autoparandajatel on võrdsed palgad ehk kus on probleem?

    Aga probleem on sektorite vahel. Selles, et kui mingi sektor feminiseerub, jäävad selle palgad taha.


    Saate pointile pihta - feministe ei rahulda selline sooline võrdsus, kus meessoost kopajuht ja naissoost kopajuht teenivad sama palka või meessoost lasteaednik ja naissoost lasteaednik. Häda on selles, et need sektorid, kus on mehed, on tihti paremini tasustatud. See on aga feministlikust vaatenurgast ebaõiglus ja naiste diskrimineerimine.

    Feminism ja vasakpoolsus on ammustest aegadest käsikäes käinud ja vist on aru saada ka, et miks. Terve mõistusega ja liberaalsusega, inimvabadustega ei saa see käsikäes käia. Kui vaba turg reguleerib ennast ise, siis on ikka jama, kui see meestele soodsamalt seda teeb. Feministide probleeme on võimalik lahendada ainult julma riigipoolse sekkumisega vabasse turgu.

    Täna ütles Ligi:

    Naisõpetajad teenivad enam kui teised naised

    See tõstis muidugi kohe üles hädakisa teemal, kuidas Ligi suhtumine on hea näide Eestis valitsevast patriarhaalsusest ja naiste diskrimineerimisest, et "nääh, naistele polegi ju sama palju pappi vaja kui meestele".

    Näete paralleele ülaltoodud Soome naispoliitiku jutuga meeste ja naiste sektoritest ja seal valitsevast erinevast töötasust? Selles pole Ligi süüdi, et naised ei lähe keevitajaks, C++ programmeerijaks või kopajuhiks. Üldiselt määrab vaba turg ära sektori palgatasemed. No ja haridus on ju kanastunud. Muidugi Ligi nagunii teadis, et tema ütlemine jääb hambusse rahvale, kuid tal on sellest alati po**i olnud. Ligi on Reformierakonna üks loojatest ja seega liberalismi esindaja ning sinna ei mahu kohe kuidagi mingi riigipoolne vägivaldne nina toppimine vabasse turgu ja selle vägisi mõjutamine. Loomulikult ei pea ta sellise väljaütlemise pärast häbi tundma. Vastupidi, vähesed poliitikud julgeks nii öelda. Teised jälgivad hoolsalt, et kas väljaütlemised on ikka kooskõlas feministide arusaamadega.

    Kurat, teeks näiteks meestemaksu? Iga meessoost tööline maksab 30% brutopalgast riigile meestemaksuna lisaks. Kas SIIS on feministid rahul? Probleem oleks lahendatud.

    Ja lõpetuseks veel feministlikku klassikat sellest artiklist:
    Aga kas tõesti alati on 70-80 protsenti kompetentsetest inimestest mehed? Kas see on neil geenides? Mina ütleksin, et kuigi see pole seadustes kirjas, eksisteerib vaikimisi kvoot – keskealistele meestele.

    Mida selle peale siis vastata? Eks "mine vi**u!" oleks sellisele mögale vist vääriline vastus. Tuletame meelde, et Soome Sotsiaal- ja Tervishoiuministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse üksuses töötab 12 naist ja 0 meest. Mitu protsenti see teeb? 100%? Lugege ülaltoodud tsitaati ja vahetage ära sõna "mehed"-"naised". :-)

    Nojah, Eestis ka 100% tegelevad naised soolise võrdõiguslikkusega. Ja volinik on naine ja eelmine volinik oli naine ja voliniku abi on naine ja soolise võrdõiguslikkuse osakonna juhataja on naine ja eelmine oli naine ja eelmine oli naine...

    Kas Uruguays või Tšiilis peab ka pidevalt sellist iba kuulama? Kliima on seal ka parem...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon